Geschiedenis

van gemengd agrarisch bedrijf naar focus op venkel

Rond 1970 start de vader van Joop Litjens zijn gemengd agrarisch bedrijf op de huidige locatie in Leunen. Gemengd betekende in deze akkerbouw en een varkenshouderij. Ook Joop Litjens was kort actief in het familiebedrijf maar daarnaast was hij ook vanaf 1988 werkzaam bij een agrarisch gemengd bedrijf in de regio.

In 1993 besloot Joop om in de avonduren te starten met de teelt van venkel. Een gezond, nog onbekende groente met veel groeipotentie in de markt. De afzet en groei verliep voorspoedig. In 1995 werd besloten om zich volledig te concentreren op de teelt van venkel.
De oppervlakte was intussen gegroeid naar 3 hectare. Na jaren van groei werd in 1999 over- gegaan op een uitbreiding van de oppervlakte naar 10 hectare. Tevens werd er fors geïnves-teerd in het machinepark en werd Litjens Venkel één van de grootste telers in Nederland.

Per heden heeft de ontwikkeling zich doorgezet en is Litjens Venkel de grootste teler van venkel met een oppervlakte van 50 hectare. De focus op venkel heeft zich bewezen en Litjens Venkel is met zijn kennis en ervaring  een gepassioneerde aanbieder teler van venkel aan diverse marktsegmenten met oog voor innovatie.